Mona toetjes ongezond… (Dutch)

…dat zou volgens veel bronnen kunnen! Voeding is marketing. Maak je verpakking rood en je valt beter op in de schappen. Een lichtblauwe verpakking is gezond, want blauw staat voor ‘light’ en dat is goed om je vetpercentage in balans te houden. En ben je een echte gezinsman, dan zorg je ervoor dat er na het avondeten een Mona toetje op tafel staat. Daar worden jij en je kinderen namelijk blij van. Stoere mannen drinken Coca Cola Zero, want dan level je met die verstandige slanke babes die daar natuurlijk als een blok voor vallen. Het is inderdaad ontzettend verleidelijk!

Aspartaam in Yoki Mona toetje

Regular graag
Ik steek niet onder stoelen of banken dat mijn favoriete cola die van de Coca Cola Company is! Het is heerljik om af en toe zo’n ijskoud drankje te drinken! Het liefst drink ik Coca Cola uit zo’n klein glazen flesje waar de druppeltjes zo mooi langs glijden. Het heeft bijna het erotische van de Zero variant, maar als ik Coca Cola drink dan drink ik ALTIJD regular, met lekker veel suiker! Pepsi vind ik voor puberende Radio 538-luisteraars. Zelf ben ik meer een 3FM luisteraar. Maar ik dwaal verschrikkelijk af!

Coca Cola flesje

Herkouwende koe
Je hebt een keus, zo vertelde de helpdeskmedewerker van FrieslandCampina aan mij. En dat is zeker zo! Je hoeft geen Optimel te kopen of als een koe te herkauwen op een stukje rubber met mintsmaak (kauwgum). Eigenlijk zou je niet voor de keuze hoeven staan. Je moet er op kunnen vertrouwen dat fabrikanten hun verantwoordelijkheid nemen door geen troep aan je te verkopen. In die zogenaamde gezonde light producten zit namelijk Aspartaam ook wel Nutrasweet, E951 of simpelweg zoetstof.

‘Zoete’ ziektes:
“Aspartaam kan hoofdpijn / migraine, duizeligheid, aanvallen, misselijkheid, gevoelloosheid, krampachtige bewegingen van de spieren, gewichtstoename, uitslag, depressie, vermoeidheid, irritatie, hartkloppingen, slapeloosheid, gezichtsproblemen, gehoorverlies, harttrillingen, ademhalingsmoeilijkheden, ongerustheidsaanvallen, onduidelijk spraakvermogen, smaakverlies, oorsuizingen, duizelingen, geheugenverlies en gewrichtspijn veroorzaken.

Het kan chronische ziektes veroorzaken en versterken zoals hersentumoren, multiple sclerose, epilepsie, het chronische vermoeidheidssyndroom, Parkinson, Alzheimer, verstandelijke achteruitgang, lymfoom, geboortebeschadigingen, fibromyalgie, hersenkanker, en suikerziekte.”

Vooral voor baby’s, kinderen, zwangere vrouwen en ouderen is de werking van de stof vernietigend.

Candarel zoetstof suikervervanger

Stimuleert de dood
“Teveel aspartaat (onderdeel van aspartaam) in de hersenen vernietigt bepaalde neuronen (zenuwcellen) door de toelating van een stroom van teveel calcium in de cellen. Hierdoor worden zenuwcellen vernietigd. De schade aan de zenuwcellen die veroorzaakt kan zijn door buitensporig aspartaat is de reden waarom gesproken wordt van ‘exci­totoxines’. Ze wekken de zenuwcellen op of stimuleren de dood.”

bron: stichting natuurlijk welzijn (door: Beyond Medicine)

De Natuurwinkel

De natuurwinkel
Zelf proberen we thuis steeds bewuster met voedsel om te gaan. Zo kopen we veel biologische producten bij de natuurwinkel. Deze voeding is vaak ook veel lekkerder! Een vriend van me noemt me regelmatig gekscherend ‘geitenwollen sok’, maar eet ondertussen wel regelmatig met veel smaak zijn bord bij ons leeg. Ik denk dat hoe meer mensen bewuster omgaan met voeding, hoe betaalbaarder goede producten worden en hoe meer fabrikanten gedwongen worden terug te gaan naar pure producten zonder vergif, dat aspartaam eigenlijk wel is.

Een lijst met producten waarin zoetstoffen zitten vind je hier.

Momenteel doet de EU opnieuw onderzoek naar Aspartaam.

Advertenties

One thought on “Mona toetjes ongezond… (Dutch)

  1. Ik moet je eerlijk toegeven dat ik een lange tijd (en nog steeds) aspartaam heb gemeden omdat het zo slecht voor je zou zijn. Er is sinds 1974 (toen het voor het eerst goed is gekeurd voor menselijk gebruik) zo vreselijk veel slechte publiciteit geweest rondom Aspartaam dat het in de tussentijd tot op het bot is onderzocht en er is niet een keer wetenschappelijk aangetoont dat er een verband is tussen alle ziektes die je aangeeft en Aspartaam.

    Er zijn onderzoeken geweest die tot de conclusie kwamen dat het kankerverwekkend zou zijn of dat het andere ziektes of klachten zou veroorzaken maar al deze onderzoeken zijn volledig van de grond geveegd door ‘peer review’. (er klopte geen hout van de onderzoeken)
    Alle onderzoeken die nu nog overeind staan (ook na review) zeggen dat er met de huidige aangeraden dosis (ongeveer 21 blikjes light cola per dag) alsoluut niets kan ontstaan aan ziektes.

    Wel staat Aspartaam op het lijstje met mogelijke ‘starters’ van migraine. Net als melk, vlees, drank etc.
    Ik wil heel graag het met je eens zijn, en ik voel me meer op mijn gemak met het drinken van gewone cola (omdat het gewoon lekkerder is) maar om te stellen dat Aspartaam oorzaak is van al deze ziektes is erg kort door de bocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s